Osmo dijete

Krštena Katarina: Novi član u najmnogobrojnijoj obitelji u župi Livno

Krstio ju je livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja koji je bio radostan što je još jedan član pridružen Kristovoj Crkvi.
Kultura / Vjera | 07. 05. 2021. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Obitelj Kasalo

U četvrtak je u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu krštena Katarina, osmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo. Krstio ju je livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja koji je bio radostan što je još jedan član pridružen Kristovoj Crkvi.

U uvodnom nagovoru fra Vinko Sičaja, je izrazio radost što još jednog člana pridružujemo Kristovoj Crkvi. "Ovo je dar Božji, ovako Bog odgovara na našu otvorenost".

Čestitajući roditeljima župnik im je zahvalio za toliku otvorenost, pogotovo u današnje vrijeme u kojem su ljudi okruženi raznim strahovima i nastavio: "Vi ste primjer hrabrosti, vi svoj život temeljite na sigurnom temelju, vi vjerujete u Božju providnost, vi se ne bojite žrtve, truda ni napora, a sami znadete koliko radosti imate".

Obitelj Kasalo živi u mjestu Suhača u župi Livno, a osim Katarine roditelji imaju još sedmero djece i to: Viktoriju, Anamariju, Mia-Saru, Vladu, Stipu, Jelenu i Luciju.

Inače, ova obitelj je najmnogobrojnija u župi Livno, jer s njima zajedno živi obitelj Kazimirova brata Tihomira koji sa suprugom Slavicom ima troje djece i to Kristijana, Ivana i Mariju, a s njima su i djed Miroslav i baka Kristina.

"Dakle, obitelj sa 16 članova u jednom domaćinstvu, jer se Tihomirov sin Kristijan oženio i živi u svojoj kući. Ono što je čudno i zadivljuje, nitko iz ove obitelji nije zaposlen, bave se poljoprivredom i stočarstvom. Težak je to kruh, ali uspijevaju još uvijek podmirivati sve svoje potrebe iako je sve teže, jer su prepušteni sami sebi. Ipak, rijetko ćete gdje susresti toliko razumijevanja, zajedništva, radosti i ljubavi kao u obitelji Kasalo", navela je Župa Svih svetih Livno.

U obitelji Kasalo kršteno osmo dijete U četvrtak, 6. svibnja livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja krstio je u...

Objavljuje Župa Svih svetih LivnoČetvrtak, 6. svibnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close