Blagdan Pesah

Kordić čestitao: Da nikada više niti jedan Židov ne napusti svoj dom

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić čestitao je Židovima koji žive u Mostaru blagdan Pesah.
Kultura / Vjera | 22. 04. 2024. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha, kojim se židovski narod spominje čudesnog Božjeg zahvata izbavljenja iz egipatskog ropstva, svim građanima Mostara židovske vjeroispovijesti upućujem srdačne čestitke", istaknuo je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Dodao je kako je taj veliki događaj do današnjih dana ostao trajnim nadahnućem u nastojanjima oko slobode i dostojanstva svake ljudske osobe i svakoga naroda.

"Ispunjen ushićenjem što hodočasti praznik slobode i proljeća Židovi u Bosni i Hercegovini proslavljaju u miru i slobodno, upućujem iskrena čestitanja uz želje da nikada više niti jedan Židov ne napusti svoj dom ma gdje bio i da 'kruh bez kvasa' kao simbol naprasnog napuštanja domova ostane, samo, vječni simbol praznika 'Hag (h)a-Macot' koji danas proslavljate zajedno sa ljudima koji vas razumiju, poštuju i vole. Neka vam Pesah prođe u radosti, miru i blagostanju", naveo je Kordić.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto čestitala je Pesah Židovima u Bosni i Hercegovini.

"U svoje osobno i u ime Vijeća ministara BiH upućujem vam iskrene čestitke povodom Pesaha.

Želim da vam ovaj veliki židovski blagdan slobode donose duhovni mir i radost na našem zajedničkom putu daljnjeg napretka Bosne i Hercegovine, kojem židovska zajednica stoljećima daje vlastiti doprinos.

Hag Pesah Sameah", navodi se u čestitki predsjedateljice Krišto, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close