2.Tropletovi dani kulture

Koncertom klapa završeni Tropletovi dani kulture

Kultura / Vjera | 26. 10. 2012. u 15:56 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru sinoć su službeno zatvoreni 2. Tropletovi dani kulture.

 

Ovogodišnji program Tropletovih dana kulture odvijao se od 15. do 25. listopada u pet hercegovačkih gradova: Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Posušju i Tomislavgradu. Bogat i raznolik program nudio je više od 20 različitih sadržaja: 3 vrhunske izložbe, 2 dramske predstave, javne tribine, predstavljanja knjiga, koncerte i dokumentarne filmove.

Završna večer ponudila je istinski spektakl u kojem su sudjelovale najbolje hercegovačke klape: Krš, Drača, Narenta i Signum, predvođene posebnim gostima - nadaleko poznatom i vrlo uspješnom hrvatskom klapom Intrade.

Ova večer je bila i dobrotvornog karaktera jer je kompletan prihod od prodaje ulaznica namijenjen Tropletovoj zakladi iz koje će se stipendirati siromašni i nadareni studenti.

Program završne večeri vrlo je vješto i uspješno vodio poznati novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije gospodin Branko Uvodić koji je naglasio važnost ovakvih kulturnih projekata i događanja koji njeguju hrvatsku domoljubnu i vjersku baštinu i prenose je budućim generacijama.

Prisutnim gostima u programu se obratio i član Upravnog odbora i potpredsjednik HKZ Troplet mr. don Krešimir Puljić koji je zahvalio svima koji su i ovim teškim i neizvjesnim vremenima doprinijeli održavanju Tropletovih dana kulture.

''Nastojati ćemo da Tropletovi dani kulture postanu i ostanu tradicionalna manifestacija koja će se iz godine u godinu obogaćivati novim kvalitetnim sadržajima i odvijati u sve većem broju gradova i mjesta. Pozivamo sve koji vlastitim idejama, nastojanjima i podrškom žele i mogu pomoći Tropletu u njegovim projektima da nam se pridruže kako bismo zajedno radili u korist hrvatskog naroda i društva u kojem živimo'' naglasio je don Krešimir Puljić.

HKZ Troplet i kroz godinu organizira različite programe i projekte. Nadaju se kako će s vremenom rasti broj onih koji će prepoznavati vrijednosti ovih projekata i pomoći Tropletu u njihovoj realizaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close