Mirovina

Kažnjen svećenik koji je u crkvi ošamario dijete

"Gotov sam sa svojom službom i to je, eto, kraj svega", kazao je katolički svećenik Jacques Lacroix kojeg je cijeli svijet upoznao nakon što je u javnost izašao video u kojem on vidljivo iziritiran ošamario dijete koje su roditelji doveli na krštenje
Kultura / Vjera | 23. 06. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jacques Lacroix (89), francuski svećenik koji je prije nekoliko dana u jednoj francuskoj crkvi ošamario dijete jer mu je na živce išao njegov plač dok ga je krstio, prisiljen je otići u mirovinu.

"Gotov sam sa svojom službom i to je, eto, kraj svega", kazao je katolički svećenik Jacques Lacroix kojeg je cijeli svijet upoznao nakon što je u javnost izašao video u kojem on vidljivo iziritiran ošamario dijete koje su roditelji doveli na krštenje.

Dijete nikako nije prestajalo plakati, a nakon što ga je svećenik najprije pokušao smiriti riječima i nije uspio, ošamario ga je. Nakon toga ga je pokušao zagrliti.

Prestravljeni roditelji jedva su dijete iščupali iz svećenikovog stiska i odveli ga iz crkve.

Svećenik je nakon toga pokušao sebe opravdati

"Bilo je to nešto između milovanja i šamaranja. Nadao sam se da će se smiriti, ma jednostavno nisam znao što da radim. Dijete je strašno vikalo i morao sam okrenuti njegovu glavu da izlijem vodu po njoj.

Nakon tog nemilog događaja njegovi nadređeni su ga obavijestili da je vrijeme da ode u mirovinu i da to mora učiniti odmah.

Suspendiran je i nikad više neće obavljati sakramente krštenja, ali ni vjenčanja. Moći će samo održavati mise. 

"Ispričavam se roditeljima. Završavam moju službu danas, to mi je bilo zadnje krštenje", kazao je svećenik.

Roditelji su prihvatili njegovu ispriku.

Kopirati
Drag cursor here to close