Teško iskušenje

Kavazović: Pozivamo muslimane iz cijelog svijeta da stanu uz Hrvatsku

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već je kontaktirala svoj Mešihat u Zagrebu i stavila se na raspolaganje.
Kultura / Vjera | 30. 12. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo veleposlaniku Hrvatske u našoj zemlji nj.e. Ivanu Saboliću, povodom jučerašnjeg potresa koji je pogodio Hrvatsku.

''Rastuženi posljedicama jučerašnjeg razornog potresa, sa zebnjom pratimo vijesti o novim potresima zabrinuti za sve naše susjede koji su prinuđeni boraviti izvan kuća i stanova. Ne možemo, a da se ne prisjetimo velikodušnosti naših hrvatskih susjeda koji su nam u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu pružili ruke dobrodošlice i podrške i pokazali razumijevanje za ono kroz šta smo prolazili. Sada, kada su hrvatski građani u ovom teškom iskušenju, osjećamo potrebu pružiti svoje riječi podrške i utjehe za one koji su izgubili najmilije ili su ozlijeđeni''– navodi se u pismu reisu-l-uleme.

Dodaje se da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već kontaktirala svoj Mešihat u Zagrebu i stavila se na raspolaganje.

''Ovom prilikom Vas želimo obavijestiti da će Islamska zajednica organizirati prikupljanje pomoći za svoje susjede na cijelom prostoru Zajednice, od Sjedinjenih Američkih Država, do Australije. Na ovaj način želimo, osim prikupljenog novca da učinimo nešto što držimo još važnijim - da pozovemo na brigu, pažnju i suosjećanje sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta da stanu uz svoje susjede iz Republike Hrvatske uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti'', napisao je reisu-l-ulema.

Veleposlanika Sabolića je zamolio da predsjedniku, premijeru Hrvatske vlade i građanima Republike Hrvatske prenese izraze zabrinutosti i suosjećanja za ovo teško iskušenje.

''Molimo Vas, gospodine veleposlaniče, da obiteljima nastradalih koji su izgubili svoje živote prenesete naše iskreno saučešće, a ozlijeđenima i njihovim obietljima želju za što brži oporavak i ozdravljenje'', kaže se u pismu reisu-l-uleme Kavazovića.

Kopirati
Drag cursor here to close