Posjeta

Kardinal Puljić i Inzko razgovarali o problemu gubitka imovine Hrvata

Središnja tema susreta bila je Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske te Zakona o restituciji
Kultura / Vjera | 17. 09. 2020. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu jučer je primio u posjetu Visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Središnja tema susreta bila je Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske. Po tom zakonu, ali i drugim zloupotrebama zakonskih propisa, prognani Hrvati gube svoju imovinu u tom bh. entitetu. Sugovornici su razmijenili mišljenje o raspoloživim modalitetima kako pomoći prognanim Hrvatima da sačuvaju svoju djedovinu, navodi se na stranicam Katoličke tiskovne agencije(KTA).

Kardinal Puljić, kao predsjednik Međureligijskog vijeća također je u razgovoru apostrofirao nužnost rješavanja pitanja povrata imovine.

''Svim vjerskim zajednicama potrebno je vratiti oduzetu imovinu ili ih adekvatno obeštetiti'', kazao je kardinal Puljić. Visoki predstavnik Inzko u potpunosti je podržao stajalište kardinala Puljića ističući da je nužno usvojiti Zakon o restituciji, a što je i obveza BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Visoki predstavnik je kardinalu Puljiću čestitao svećenički jubilej pri tom mu poželjevši dobro zdravlje i uspješan nastavak kardinalske misije.

Kopirati
Drag cursor here to close