Papa mu povjerio vođenje misije

Kardinal Matteo Zuppi započinje misiju u Kijevu

Tijekom posjete Italiji i Vatikanu sredinom svibnja ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je nakon sastanka s Franjom rekao da "uz svo poštovanje prema Njegovoj Svetosti, ne trebaju nam posrednici, potreban nam je pravedan mir."
Kultura / Vjera | 05. 06. 2023. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Biskupske konferencije Italije i nadbiskup Bologne kardinal Matteo Zuppi započeo je u ponedjeljak dvodnevnu misiju u Kijevu kako bi "duboko saslušao ukrajinske vlasti o mogućim načinima postizanja pravednog mira i podržao gestove čovječanstva koji će pomoći u ublažavanju tenzija", navodi se u priopćenju u Svete Stolice.

Kako piše Fena, kardinal Zuppi će biti u glavnom gradu Ukrajine kao "izaslanik Svetog oca Franje.“

Papa mu povjerio vođenje misije

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni rekao je 20. svibnja da je papa povjerio kardinalu Zuppiju vođenje misije, u dogovoru s Državnim sekretarijatom, koja bi mogla "doprinijeti ublažavanju tenzija u ukrajinskom sukobu, u nadi da bi to moglo pokrenuti puteve mira, nade koju Sveti Otac nikada nije napustio".

Najava je uslijedila nakon što je papa u travnju najavio tajnu mirovnu misiju Vatikana za Ukrajinu, što su Kijev i Moskva naknadno negirali.

Potreban pravedan mir

Tijekom posjete Italiji i Vatikanu sredinom svibnja ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je nakon sastanka s Franjom rekao da "uz svo poštovanje prema Njegovoj Svetosti, ne trebaju nam posrednici, potreban nam je pravedan mir", javila je Ansa.

Kopirati
Drag cursor here to close