Zahvala Majci Božjoj

Igračice ŽNK Široki Brijeg na hodočašću u Međugorje

Kultura / Vjera | 16. 09. 2017. u 12:00 I. Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igračice ŽNK Široki Brijeg jutros su ispred širokobriješke crkve krenule na hodočašće u Međugorje. Treću godinu zaredom, na početku sezone, igračice trenera Ivana Kvesića hodočaste u ovo marijansko svetište kako bi se zahvalili Majci Božjoj za dosadašnje uspjehe i izmoliti njezinu zaštitu u naporima i utakmicama koji slijede u novoj sezoni.

''Hodočašće u Međugorje je jedna naša mala zahvala nebeskoj zaštitnici, pod čiju se zaštitu utječemo u našemu radu. Vjerujem kako će ovo hodočašće postati naša tradicija i prvi korak na početku svake nove sezone. Osim molitve i duhovne okrjepe, hodočašće nam koristi da se svi još više zbližimo'', kratko je izjavio za Bljesak.info trener Ivan Kvesić na početku hodočašća.

Na hodočašće je krenulo 16 igračica svih uzrasta. Jedna od najmlađih među njima je 11-godišnja Ana Lončar, kojoj je ovo prvo hodočašće u Međugorje.

''Nekoliko puta sam išla s roditeljima u Međugorje, ali ovo mi je prvi put da idem pješice. Sretna sam i uzbuđena zbog toga. Starije igračice paze na nas mlađe i na tome smo im zahvalne'', istaknula je Lončar za Bljesak.info.

Djevojke bi u Međugorje trebale stići oko 17 sati, kratko se odmoriti, a onda u 18 sati sudjelovati na svetoj misi. Odmah po završetku svete mise osiguran im je prijevoz kući.

Kopirati
Drag cursor here to close