Dvanaest ultramaratonaca

Hrvatski maratonci stigli u Sarajevo vidjeti papu

Kultura / Vjera | 05. 06. 2015. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaest hrvatskih maratonaca koji su prije tri dana put Sarajeva krenuli iz srijemskog mjesta Tovarnika stigli su u Sarajevo kako bi vidjelu papu Franju, javila je TV N1. Oni su uz geslo „U susret hodočasniku mira papi Franji“ pretrčali 270 kilometara.

Dvanaest ultramaratonaca

‘’Samo nam je želja bila doći u Sarajevo i vidjeti papu Franju. Dvanaest ultramaratonaca iz Hrvatske, koji su okupljeni oko Udruženja Ante Starčević, svake godine trči maraton od Tovarnika do Vukovara. Papi Franji ćemo pokloniti knjigu’’, rekao je za N1 Krešimir Žagar, jedan od maratonaca i gradonačelnik Našica, uz poruku da su oni hodočasnici mira i istine.

Tisuće ljudi su sada na putu za Sarajevo, a neki će tek krenuti da vi vidjeli papu Franju.

‘’Mi smo iskoristili naše trkačke sposobnosti’’, rekao je Žagar koji je sa svojim maratoncima trčao 21 sat.

Iz Hercegbosanske županije 2002 vjernika

Na misnom slavlju koje će predvoditi papa Franjo 6. lipnja u Sarajevu iz Hercegbosanske županije sudjelovat će 2002 vjernika, potvrđeno je iz Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i Ordinarijata Banjolučke nadbiskupije.

Iz livanjskih župa je prijavljeno 850 hodočasnika, Tomislavgrada 816, Kupresa 206, Glamoča 70, te iz Drvara i Bosanskog Grahova 60 hodočasnika.

Iz župe svetog Ivana Krstitelja 110 vjernika

Povodom posjete pape Franje, u Sarajevo će sutra otputovati 110 vjernika iz župe sv. Ivana Krstitelja u Travniku.

Župnik Mato Janjić kazao je kako će na hodočašće u subotu u 5 sati autobusima krenuti 90 vjernika, dok ih 20 putuje osobnim automobilima.

''Papa dolazi kao državnik i kao crkveni poglavar, a donosi poruku mira, ljubavi, tolerancije i suživota'', kazao je župnik, naglašavajući kako je Papina poruka napredak prvenstveno u duhovnom, ali i u materijalnom smislu.

Papu Franju će sutra u Sarajevu dočekati i 210 učenika i uposlenika Katoličkog školskog centra (KŠC) iz Travnika, te sjemeništarci Nabiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić".

Kopirati
Drag cursor here to close