Uoči blagdana katoličkog Uskrsa

Hrvatska: Uprizorena Isusova posljednja večera

''Uprizorenjem Isusove posljednje večere muke u Getsemanstkom vrtu, gdje se Isus znojio krvavim znojem pred svoju muku želimo ući u Sveto trodnevlje koje počinje s Velikim četvrtkom kao i uvesti vjernike u nadolazeće blagdane'', rekao je Nikolić.
Kultura / Vjera | 06. 04. 2023. u 08:21 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumci amateri Udruge Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića održali su uoči blagdana katoličkog Uskrsa scenski prikaz Isusove posljednje večere i muke u Getsemanskom vrtu u dvorištu crkve u Župi sv. Josipa.

Pred stotinjak vjernika i posjetitelja, u dvorištu crkve na zagrebačkoj Trešnjevci, trinaest glumaca amatera iz Udruge Stepinčeva oaza mira, prevođena trajnim đakonom Ilijom Nikolićem, uprizorila je biblijske scene iz Isusove posljednje večere.

''Uprizorenjem Isusove posljednje večere muke u Getsemanstkom vrtu, gdje se Isus znojio krvavim znojem pred svoju muku želimo ući u Sveto trodnevlje koje počinje s Velikim četvrtkom kao i uvesti vjernike u nadolazeće blagdane'', rekao je Ilija Nikolić.

Foto: Anadolija / Uprizorena Isusova posljednja večera

Večeras su prikazana dva od ukupno 16 činova Isusove muke, a na uprizorenju cijele muke sudjeluje oko 70 glumaca i statista okupljenih oko ove udruge iz Zaprešića.

Ova udruga se već 13 godina bavi uprizorenjem bilijskih jaslica i Kristove muke.

Kopirati
Drag cursor here to close