Groblje mira

Goranci: Ovaj vikend blagoslov 342 križa za žrtve s područja Brotnja

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima tradicionalno će se služiti sveta misa na Groblju mira na Bilima, župa Goranci
Kultura / Vjera | 19. 08. 2021. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima tradicionalno će se služiti sveta misa na Groblju mira na Bilima, župa Goranci, u subotu 21. kolovoza 2021. godine.

Sveta misa počinje u 12:00 sati, a predvodi će je biskup Petar Palić. Svečanost se organizira pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Kao i svake godine blagoslovit će se novi podignuti križevi za žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća.

Na svečanosti u subotu će biti blagoslovljena 342 križa za žrtve s područja Brotnja. Razlog je to više da Brotnjaci posjete Groblje mira na Bilima, prisjete se svojih pokojnih i pomole za njihov pokoj, ali i svih ostalih žrtva, piše Brotnjo.info.

Na web stranici Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk sada je dostupan popis na kojemu se uz ime žrtve i ostale podatke nalazi i informacija u kojemu redu se nalazi postavljeni križ kao i njegov broj.

Popis je dostupan na OVOM LINKU

Prema podacima s kojima raspolaže Povjerenstvo najviše križeva za svoje žrtve koji će biti blagoslovljeni u subotu uplatili su župljani Čerina, potom slijede župa Međugorje, župa Čitluk, župa Gradnići, župa Gradina i župa Ploče Tepčiči.

Kopirati
Drag cursor here to close