Posjetit će nas i papin tajnik

Crnadak se sastao s papom, pozvao Vatikan da podrži put BiH k članstvu EU

Dogovoreno je da papin tajnik posjeti BiH u prvoj polovini 2018. godine.
Kultura / Vjera | 11. 10. 2017. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak danas se tijekom posjete Vatikanu u odvojenim susretima sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom i tajnikom za odnose sa državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Crnadak je u razgovoru sa Gallagherom naglasio da je strateški cilj BiH članstvo u EU, te pozvao Vatikan da svojim utjecajem podrži put BiH ka punopravnom članstvu u Uniji. On je dodao da je u BiH potrebno nastaviti proces pomirenja i ekonomsko-socijalnih reformi što bi kao rezultat imalo ekonomski napredak BiH u narednom periodu, priopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH, piše Srna.

Gallagher je izrazio podršku BiH na putu eurointegracija, te dodao da će Vatikan i dalje podržavati procese reformi koje bi trebalo da dovedu do napretka BiH i boljeg života njenih građana.

Tijekom susreta istaknuto je da su bilateralni odnosi izuzetno dobri i da je potrebno nastaviti intenzivnu suradnju i razmjenu posjeta na visokom nivou. Dogovoreno je da Gallagher posjeti BiH u prvoj polovini 2018. godine. U okviru posjete Vatikanu, Crnadak se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom.
215149

Kopirati
Drag cursor here to close