Visoko 8,5 metara

Čokoladno uskrsno jaje za Guinessovu knjigu rekorda

Kultura / Vjera | 18. 03. 2016. u 09:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U argentinskom gradu San Carlos de Bariloche nedavno je izrađeno uskrsno jaje teško 7,5 tona, visine 8,5 metara te širine oko 5 metara. Ovo najveće uskrsno jaje na svijetu od čokolade, a izrađivalo ga je 27 slastičara uz pomoć učenika hotelijersko-turističke škole.

Više od 10 000 ljudi promatralo je izradu jajeta na središnjem trgu grada. U izradu ove atrakcije utrošeno je nekoliko desetaka tisuća čokolada. Sam proces upisan je u Guinessovu knjigu rekorda.
Kako bi čokolada mogla postati najveće svjetsko jaje, korišten je drveni kalup, piše Katolički tjednik.

Uskrsno jaje za Guinessovu knjigu rekordaU argentinskom gradu San Carlos de Bariloche nedavno je izraeno uskrsno jaje...

Posted by Katolički tjednik on Friday, March 18, 2016

Inače, 2008. u belgijskom gradu Sint-Niklaas bilo je izrađeno najveće uskrsno jaje na svijetu od oko 50 000 čokolada, a bilo je visoko 8,3 metara. Prije toga u Južnoj Africi u Kwazulu–Natal 1996. napravljeno je do tada najveće jaje na svijetu od 7,65 metara. I u Ukrajini u Zhytomyru slastičari su za pet dana izradili 100 kilograma teško uskrsno jaje također od čokolade. U izradi su im pomagala i djeca s poteškoćama u razvoju.

Inače, ova jaja mogu biti izložena maksimalno četiri mjeseca, što zbog vremenskih uvjeta ljeti, ali i zbog čokolade koja nije dugo postojana kada se 'otvori'.

Kopirati
Drag cursor here to close