Crkva Krista Kralja

Čitluk: 66 krizmanika primilo sakrament Svete potvrde

Kultura / Vjera | 06. 05. 2017. u 16:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku 66 krizmanika (28 mladića i 38 djevojaka) primilo od biskupa mostarsko-duvanjskog msgr. Ratka Perića sakrament Svete potvrde.

Prije početka Mise, krizmanice i krizmanici, te njihove kume i kumovi u procesiji su ušli u crkvu praćeni biskupom Ratkom Perićem, župnikom fra Mirom Šegom i ostalim svećenicima, a na početku misnog slavlja tople riječi dobrodošlice biskupu Periću uputili su krizmanici Roko Juričić i Marta Primorac, te čitlučki župnik fra Miro Šego, koji je pripremio krizmanike za veliki događaj u njihovim životima.

Nakon što se zahvalio na riječima dobrodošlice, u prigodnoj propovijedi u biskup Perić, ponovio Isusove riječi kako je ''Duh onaj koji život daje, a tijelo ne koristi ništa, ništa, ništa'' te dodao:

''Kako tijelo ne koristi kad se samo o njemu brinemo, češljamo, obuvamo, oblačimo, mažemo, kitimo, kako ne vrijedi? Ako iz njega izduši Duh, nosi ga na groblje! Eto koliko vrijedi. Svakodnevno to znamo'', kazao je Biskup Perić i ponovio Isusove riječi upućene njegovim učenicima: 'Duh je koji oživljuje. Ja dajem taj Duh. Moje će tijelo biti duhovno, mistično, euharistijsko, darovano, žrtvovano, proslavljeno, preobraženo, uskrslo', piše službena stranica Općine Čitluk.

Primanje sedam darova Duha Svetoga biskup Perić usporedio je s pečatom kakav su kao znak raspoznavanja na svojim tijelima nosili rimski vojnici, te kazao kako treba ići u školu Duha Svetoga kako bi po Duhu Svetome dobili mudrost, razboritost, znanje, savjet, pobožnost, jakost i strah božji.

''Kažem vam doći će Duh Sveti, on će vas zapečatiti. Koga on zapečati, on je kršćanin. Kad on udari biljeg, postajete rimokatolički vojnici'', poručio je biskup Perić krizmanicima.

U znak zahvale i za uspomenu na svečanost krizmanici su biskupu Periću darovali umjetnički rad, na čemu im se biskup Perić od srca zahvalio, te iskreno čestitao svim krizmanicima, župniku fra Miri Šegi i sestri Slavici Kožul pod čijim je ravnanjem župni zbor uveličao svečanost.

Kopirati
Drag cursor here to close