Smreka visoka 28 metara

Božićno drvce stiglo u Vatkan, spremno je za ukrašavanje

Smreku će ukrašavati svjećice i mreža s više od 7000 osušenih runolista koji će izgledati kao snijeg na grančicama.
Kultura / Vjera | 24. 11. 2023. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje božićno drvce, smreka visoka 28 metara, stigla je u Vatikan iz Macre u talijanskoj regiji Pijemont i bit će službeno osvjetljena na svečanosti 9. prosinca, prenosi Hina.

Radnici na Trgu sv. Petra počeli su smreku u četvrtak ujutro dizati i ukrašavati nakon što je u utorak krenula put Rima u specijalnom vozilu tvrtke Viberti.

Nakon blagdana od drva se naprave igračke za djecu

"Šume u Pijemontu jako su važne", rekao je Alberto Cirio, predsjednik regije. "Stabla ne siječemo tek tako i ovo je posječeno nakon 56 godina života jer je postojala opasnost da će se srušiti".

Štoviše, nakon blagdana neće se baciti, rekao je.

"Kada prođe Božić stablo ćemo dati tvrtki koja se bavi izradom igračaka za djecu", dodao je Cirio rekavši da će igračke podijeliti Caritas.

Ukrašen svjećicama i runolistom

Smreku će ukrašavati svjećice i mreža s više od 7000 osušenih runolista koji će izgledati kao snijeg na grančicama.

Tradicionalno postavljanje jaslica, koje ove godine stižu iz Rietija i osvjetljivanje božićnog drva održat će se na Trgu sv. Petra 9. prosinca u 17 sati.

Svečanost će voditi kardinal Fernando Vérgez Alzaga, predsjeednik Papinskog povjerenstva za Državu Grad Vatikan i Vatikanske uprave, a izaslanstvo Rietija i Marce to će jutro primiti papa Franjo.

Kopirati
Drag cursor here to close