Poziv na solidarnost

BiH: Danas sergija za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama  

Islamska zajednica poziva na solidarnost, vjerujući da će se vjernici kao i svaki put do sada, uključiti u ovu akciju i tako pokazati suosjećanje
Kultura / Vjera | 19. 05. 2023. u 09:46

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini danas nakon džuma-namaza u svim džamijama u domovini i dijaspori organizira sergiju za pomoć stanovništvu ugroženom i pogođenom poplavama u BiH, javlja Anadolija.

Prikupljena sredstva bit će distribuirana putem nadležnih institucija Rijaseta Islamske zajednice, a bit će usmjerena kao prioritetna podrška u saniranju posljedica poplava koje su nanijele značajnu štetu stanovništvu.

Islamska zajednica poziva na solidarnost, vjerujući da će se vjernici kao i svaki put do sada, uključiti u ovu akciju i tako pokazati suosjećanje, objavila je agencija MINA.

Podsjetimo udruženje Pomozi.ba priprema šleper pomoći točnije vode, hrane, vreća s pijeskom, čamaca i ostalih stvari koji kreće u narednim satima prema Krajini sa 30-tak volontera i zaposlenika Pomozi.ba iz Sarajeva.

Istovremeno Pomozi.ba pokrenuo i akciju pomoći za Krajinu, a u tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere. 

Jučer je i Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju milijun KM iz tekuće pričuve Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu u svrhu saniranja posljedica poplava u Bosni i Hercegovini, i to tako da se po 500.000 KM odobrava za najugroženije općine i gradove u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj. 

Kopirati
Drag cursor here to close