Čestitke lidera

Bajramske čestitke političara

BiH lideri vjernicima su čestitali Ramazanski bajram, uz želje prosperiteta, mira, suživota i tolerancije
Kultura / Vjera | 15. 06. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama

''Tijekom proteklog mjeseca ramazana, muslimani u Bosni i Hercegovini dijelili su radost u svojim domovima, obnavljajući ljubav prema Bogu i čovjeku, odričući se mržnje i sukoba, pozivajući na samilost i međusobno poštovanje.

Ramazanski bajram dolazi kao kruna takvih nastojanja i odricanja.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini želim da Bajram provedu u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju, u krugu svojih obitelji prijatelja i susjeda.

S posebnim željama, Ramazanski bajram čestitam prognanim, bolesnim i nemoćnim, te bošnjačkoj dijaspori u svijetu'', navodi se u Izetbegovićevoj čestitki, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Čestitkama se pridružio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, uz želju da vjernici Bajram provedu u miru, radosti, zdravlju i blagostanju.

''Neka i ovaj bajram bude praznik uvažavanja, te nas sve potakne da izgrađujemo i jačamo međusobno povjerenje, razumijevanje i poštivanje drugog i drukčijeg. Neka vam je plemenit i uzvišen predstojeći Bajram'', navodi Čović u čestitki.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić kazao je u čestitci da Bajram predstavlja posebnu radost za sve istinske vjernike.

''Bajram je simbol obiteljskog okupljanja i uvjeren sam da će tradicionalna simbolika praznika pokrenuti ljude na toleranciju i razumijevanje, u cilju mirnog i prosperitetnog života. Želim vam da ovaj veliki praznik provedete u miru, radosti, zdravlju i obiteljskoj sreći'', navodi se u čestitki Mladena Ivanića.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje osobno ime, bh. građanima islamske vjere uputio čestitku za Ramazanski bajram.

''Iza nas je mjesec samoodricanja i preispitivanja, mjesec poštivanja najviših vrijednosti, što je doprinijelo da budemo bolji ljudi prema sebi i drugim ljudima, kao i društvu u cjelini. Uz želju da ove bajramske blagdane provedete u krugu svoje obitelji, zajedno sa svojim prijateljima i susjedimaželim vam Bajram šerif mubarek olsun'', kaže se u čestitki premijera Novalića.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto svim pripadnicima islamske vjere uputila je najiskrenije čestitke povodom završetka ramazana i nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

''Neka vam blagdan Bajrama donese mir i blagoslov, a ramazanski dani budu ispunjeni obiljem sreće i obiteljskog zajedništva'', istaknula je Krišto u čestitki, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close