Pravoslavni Božić

Mostar: Povodom Božića molitve, prijem i koncert

U svim pravoslavnim hramovima na području Mostara bit će služene ponoćne božićne liturgije.
Kultura / Vjera | 05. 01. 2019. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva 'Prosvjeta' i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo 'Gusle' organizirat će u utorak, 8. siječnja tradicionalni božićni koncert.

Koncert će biti održan od 20 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, uz blagoslov Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar, a nastupit će grupa 'Katera'. Iz 'Prosvjete' ističu da je božićni koncert dar Mostaru povodom pravoslavnog Božića i ulaz je slobodan, a pozvani su svi građani.

Uoči koncerta u Galeriji kraljice Katarine bit će održan božićni prijem za visoke zvanice čiji je domaćin Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, navodi Srna. Vladika Dimitrije održat će i božićnu besjedu na početku koncerta.

U svim pravoslavnim hramovima na području Mostara bit će služene ponoćne božićne liturgije. Božićne liturgije bit će služene u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomisliću.

Svete liturgije na Badnji dan bit će služene i u Manastiru Žitomislić, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u Hramu Svetih Konstantina i Jelene u Lokvama.

Badnjak će nakon večernjeg bogosluženja biti nalagan u Manastiru Žitomislić i u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju u 18 sati, a kod Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i kod Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju u 23:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close