Crkva Krista Dobrog Pastira

Mostar: Slavlje sv. krizme u župi Cim-Ilići

Krizmanicima se župnik don Ivan Perić obratio s molbom da se ovoga dana ne sjećaju samo po darovima svojih kumova, nego da oni budu u obitelji oni, koji će sve okupljati na molitvu oko svijeće koju su dobili kao dar.
Kultura / Vjera | 26. 04. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župnoj crkvi Krista Dobrog Pastira u nedjelju je upriličeno trostruko slavlje: proslavu patrona crkve Krista Dobrog Pastira, slavlje sakramenta svete krizme te blagoslov novosagrađenog župnog stana.

Iako 25. travnja župljani Cima slave svoga zaštitnika sv. Marka evanđelista, proslava je pomjerena za ponedjeljak, 26. travnja jer je nedjelja ispred svih blagdana.

Dvoje krizmanika je pozdravilo msgr. Ratka Perića, biskupa u miru, poželjeli su mu dobrodošlicu i darivali ga.

Biskup je započeo svetu misu, a u suslavlju su bili: don Domagoj Markić, tajnik biskupa Petra, fra Bože Milić, župnik župe sv. Petra i Pavla, don Antonio Krešić, župni vikar i župnik don Ivan Perić.

Kazao je kako je bitno koji nas pastir vodi u životu, onaj loš, koji će pobjeći čim zaprijeti neka opasnost i ostaviti blago ili dobar, koji će se založiti i boriti, život svoj dati za dobrobit svoga stada.

"Krist je naš dobar pastir, život svoj je položio za nas. On je milosrdan otac koji je oprostio i Kajfi i Judi i Petru… Oprašta i nama, samo je pitanje hoćemo li prihvatiti taj oprost. Izbor je na nama", poručio je biskup Perić.

Na kraju svete mise župnik don Ivan Perić zahvalio je biskupu Ratku i svećenicima koji su bili u suslavlju.

Krizmanicima se obratio s molbom da se ovoga dana ne sjećaju samo po darovima svojih kumova, nego da oni budu u obitelji oni, koji će sve okupljati na molitvu oko svijeće koju su dobili kao dar.

Kopirati
Drag cursor here to close