Kruševo

Klapska večer svjetla po četvrti put u Kruševu

Domaćini su radosni da se i u ovom razdoblju godine Hercegovina može pohvaliti susretom klapske pjesme, radosti i druženja.
Kultura / Vjera | 30. 01. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četvrtu godinu zaredom na Svijećnicu, točnije 2.2. klapa Studenac iz mostarskog Kruševa priredit će prigodnu večer klapskog pjevanja, gdje će uz njih nastupiti još šest hercegovačkih klapa: Bura M (Mostar) , Bura (Čitluk), Aurora (Čapljina), Herceg (Čitluk), Mir (Međugorje), Concordia (Međugorje).
 
Radi se o četvrtoj po redu smotri klapa, čija je svrha pozvati sve prijatelje, kako glazbenike tako i ljubitelje klapskog pjevanja, da pozdrave postojanje i rad organizatora svojim prisustvom - ali i pjevanjem.
 
Domaćini su radosni da se i u ovom razdoblju godine Hercegovina može pohvaliti susretom klapske pjesme, radosti i druženja.
 
Cjelokupan događaj započinje svetom misom u 18 sati, u prelijepom ambijentu jednog od najljepših sakralnih prostora u Hercegovini – Crkve sv. Ilije proroka u Kruševu. Program sv. mise pjevanjem će uveličati dvije spomenute klape iz Međugorja, pod vodstvom prof. Monije Jarak.
 
Budući da je ova večer također i uočnica sv. Blažu (Vlahi), svi posjetitelji imat će priliku po njegovom zagovoru dobiti blagoslov grla. Početak koncerta je planiran u 19 sati, odmah nakon sv. mise.
 
Program će biti sastavljen na način da će se svaka klapa predstaviti s dvije skladbe. Svi pjevači i organizatori ovog posebno važnog događaja očekuju dobru posjećenost kao i proteklih godina, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje klapskog pjevanja, ali i kulturnog napretka općenito: Dobro došli na četvrtu po redu smotru klapa pod nazivom „Klapska večer svjetla“! 
Kopirati
Drag cursor here to close