Tradicionalni susret

14. susret duhovnih zvanja iz Brotnja

Program započinje 4. kolovoza u 10:00 sakupljanjem na nekropoli Radimlja.
Kultura / Vjera | 01. 08. 2022. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine, kao što je već postalo tradicionalno, održat će se susret duhovnih zvanja s područja Brotnja. Ovogodišnji 14. susret počet će na Radimlji, a nastavit se u Stocu.

''Podsjetimo, prema procjenama povjesničara lokalitet Radimlja je najveće stratište u Hercegovini. Računa se da su tu jugokomunisti u poraću Drugoga svjetskog rata i poraća likvidirali oko 10.000 Hrvata dovedenih s raznih strana. Stoga je lijepo i dobro da se okupljeni pomole i prinesu euharistijsku gozbu za sve ove nevine žrtve'', kazali su u priopćenju organizatori.

Program započinje 4. kolovoza u 10:00 sakupljanjem na nekropoli Radimlja. U 12:00 održat će se sv. misa u crkvi sv. Ilije u Stocu, nakon koje se ide na ručak u dušobrižničko središte Sarsenterum gdje će okupljene dočekati domaćin don Ante Luburić.

''Svi koji žele sudjelovati na Mladifestu u Međugorju, vremenske prepreke zbog susreta u Stocu ne će biti. Dobro je okupiti se u Stocu, na prostoru Trebinjsko-mrkanske biskupije, te tako poduprijeti katolike i Hrvate tih krajeva'', istaknuli su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close