Mostarsko ljeto 2020

Pogledajte što vas očekuje ovaj tjedan na Mostarskom ljetu

U organizaciji Centra za kulturu Mostar večeras u 20:30 sati bit će upriličena izložba fotografija pod nazivom ''U vodi svijet''.
Kultura / Umjetnost | 20. 07. 2020. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturna manifestacija ''Mostarsko ljeto 2020'' otvorena je proteklog petka, a u okviru iste organizatori Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Pozorište lutaka Mostar, Muzej Hercegovine Mostar i Narodna biblioteka Mostar pripremili su sadržajan program.

Što vas očekuje ovaj tjedan na ''Mostarskom ljetu'' pročitajte u nastavku.

 U organizaciji Centra za kulturu Mostar večeras u 20:30 sati bit će upriličena izložba fotografija pod nazivom ''U vodi svijet''.

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio natječaj koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi, te razvijanje ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Za natječaj je vladao veliki interes, te je prijavljeno blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje će biti prikazane na izložbi.

U utorak, 21.07., u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje sa dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19:30 sati.

O književnici će govoriti profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. srpnja, bit će upriličena promocija knjige "Moja generacija" Avde Hume, bosanskohercegovačkog antifašiste, narodnog heroja te nositelja važnih političkih dužnosti u bivšoj Jugoslaviji. Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar sa početkom u 20:30 sati.

O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić, a moderator događaja će biti Faruk Vele.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe ''Hercegovina'', koju organizira Muzej Hercegovine Mostar bit će održana u četvrtak, 23.07., u Spomen kući Džemala Bijedića sa početkom u 20:30 sati.

Izložba slika ''Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)'' autorice Alise Teletović bit će održana u petak, 24.07. sa početkom u 20:30 sati, u prostorijama i organizaciji Centra za kulturu Mostar.

Posebnu notu prilikom otvaranja izložbe dat će čitanje poezije mlade bh pjesnikinje dr.sc. Melide Travančić, a moderator događaja bit će Umihana Krličević Omerović, predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast.

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije ''Mostarsko ljeto 2020'' i ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Prilikom dolaska na sadržaje organizatori su pozvali posjetitelje da poštuju preporuke Kriznog stožera FBiH.

Više informacija o manifestaciji i sadržajima možete pronaći na web stranici: www.mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Kopirati
Drag cursor here to close