Kreativnost

Završeno je treće državno natjecanje 'The Paint Club'

Kultura / Umjetnost | 20. 08. 2013. u 16:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 17.08. u sklopu Mucha Lucha-e održano je još jedno državno natjecanje u crtanju The Paint club u organizaciji Brainstorming magazina.

Ove godine natjecala su se četiri tima (UMAD, 2FANTASTIC, ADI2, LJENIVCI), a sve je počelo u 19:00 sati, izvlačenjem tema. Nakon što su crtači zauzeli svoje pozicije i uzeli markere u ruke počelo je odbrojavanje vremena, a imali su 90 minuta da u unakrsnoj borbi nacrtaju što bolji rad na platnima dimenzija 2m x 1,5m. Timovi UMAD i 2FANTASTIC crtali su na temu MAFIJA, a tim ADI2 i LJENIVCI borili su se jedan protiv drugoga na temu CIRKUS.

Nakon 90 minuta publika i žiri u sastavu sa Adi Dzdarević i Bruno Omerović izabrala je prve finaliste: TIM 2FANTASTIC i TIM ADI2.

U 21:30h izvlačenjem teme počela je i druga-finalna runda u kojoj su se ova dva tima borila za pobjednika trećeg državnog natjecanja The Paint Club. Imali su 90 minuta da na temu 8. ČUDO SVIJETA nacrtaju što bolji i kreativniji rad.

Točno u 23:00 markeri su odloženi i publika i žiri su imali 15 minuta da pregledaju radove i donesu odluku o ovogodišnjem pobjedniku. Zbrojem njihovih glasova treće mjesto osvojio je tim LJENIVCI, drugoplasirani su tim 2FANTASTIC, a zasluženo prvo mjesto osvojio je tim ADI2.

Gđa Sabina Željo je ispred Njemačkog veleposlanstva pobjednicima uručila vrijednu nagradu, putovanje na Fokus festival koji će se održati u razdoblju 12-14.09.2013. u gradu Gorlitzu. A drugoplasirani su dobili poklon paket Brain Box te će zahvaljujući Laškom i Mucha Luchi otputovati u Sloveniju na Europsko prvenstvo u košarci.

Još jednom se srdačno zahvaljujemo svim sponzorima i podršci organizatora Mucha Lucha, a posebnu zahvalnost dugujemo Njemačkoj ambasadi u Sarajevu koja nam je i ove godine omogućila da organiziramo natjecanje, super se zabavimo i budemo dio jednog velikog festivala u Rujnu. Bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Vidimo se slijedeće godine na još boljem i još zabavnijem The Paint Clubu", zahvalili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close