Srednja likovna Mostar

Umjetnost iz izolacije: Pogledajte što su radili mostarski likovnjaci

U virtualnoj galeriji možete vidjeti samo mali dio onoga što su učenici uz pomoć profesora radili u ovoj školskoj godini.
Kultura / Umjetnost | 15. 04. 2020. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan umjetnosti obilježava se 15. travnja, na taj dan davne 1452. godine rodio se jedan svestrani renesansni duh i jedan od najvećih umjetnika u povijesti čovječanstva, Leonardo da  Vinci.

Svjetski dan umjetnosti je međunarodna proslava likovnih umjetnosti  koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga, partnerica UNESCO-a, kako bi promicala svijest o umjetničkim aktivnostima diljem svijeta.

Tim povodom Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića, prvi put u svojoj povijesti, otvorila je vrata prve virtualne galerije (posjetite našu facebook stranicu- Srednja likovna Mostar).

Danas je Svjetski dan umjetnosti! Tim povodom, POGLEDAJTE 3D virtualnu šetnju kroz izložbu radova učenika naše škole!...

Objavljuje Srednja Likovna MostarSrijeda, 15. travnja 2020.

U galeriji su izloženi radovi učenika naše škole čime su predstavljeni slikarski, kiparski i grafički te dizajn tekstila i odjeće, industrijski i reklamni dizajn.

''U virtualnoj galeriji možete vidjeti samo mali dio onoga što su naši učenici uz pomoć profesora radili u ovoj školskoj godini, a posebno u vremenu izolacije'', poručili su iz škole.

Poznato je da su najbolja umjetnička djela nastajala u vrijeme pandemija tj. stvarana su u izolaciji pa se možda i među učenicima čiji su radovi izloženi nalazi neki budući Monet, Dali, Matisse ili Picasso.

''Iako nam nedostaju učionice kao i živa riječ, naši profesori i učenici opet su pokazali svu svoju kreativnost i maštovitost te pronalaze razne zanimljive načine kako bi se nastava održavala kvalitetno i produktivno, čemu svjedoči i naša facebook stranica na kojoj svakodnevno možete vidjeti sve plodove našega rada. Umjetnošću oslobađamo  svoje emocije i šaljemo ljepšu sliku svijeta a ona nam je u ovim vremenima itekako potrebna. Dragi čitatelji zavirite u galeriju, opustite se, prepustite se ljepoti, bojama i oblicima i obojite svoj svijet u ružičasto. A vas, dragi učenici završnih razreda, pozivamo da nam se pridružite i postanete dio ove naše lijepe priče u kojoj smo svi prijatelji. Dobro došli u naš mali svijet, a do tada ostanite kod kuće kako bi smo što prije nastavili pisati našu priču u prostorijama škole'', poručili su iz Srednje likovne škole Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close