Izložba slika nastalih na likovnoj koloniji

U Travniku otvorena izložba 'Govorimo o sposobnostima!'

''Likovnu koloniju i ovu izložbu, također, želimo iskoristiti za zagovaranje eliminacije negativnog utjecaja mina u BiH'', dodao je Mujanović.
Kultura / Umjetnost | 07. 05. 2019. u 18:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Izložba slika nastalih na likovnoj koloniji

Izložba radova nastalih na likovnoj koloniji "Govorimo o sposobnostima!", otvorena je u utorak u Travniku, u okviru projekta "Integrirana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH", koji financira Europska unija, a realiziraju World Vision i Organizacija amputiraca UDAS. 

Menadžer projekta "Integrirana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH" Amir Mujanović kazao je kako je 20 izloženih slika nastalo na likovnoj koloniji koja je održana prošle godine u Banjoj Luci, naglasivši da je cilj promovirati potencijale i talent umjetnika s invaliditetom i žrtava mina. 

''Likovnu koloniju i ovu izložbu, također, želimo iskoristiti za zagovaranje eliminacije negativnog utjecaja mina u BiH'', dodao je Mujanović. 

Podsjećajući da Strategija protuminskog djelovanja predviđa da BiH do 2025. bude očišćena od mina, Mujanović je istaknuo kako je nužno stvoriti i okruženje bez barijera za osobe s invaliditetom. 

''Želimo da žrtve mina i osobe s invaliditetom dobiju podršku kako bi na ravnopravan način sudjelovali u razvoju zajednice'' naglasio je. 

Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja u Centru za kulturu u Travniku.

Kopirati
Drag cursor here to close