14. izdanje

U Širokom Brijegu otvoren Mediteran film festival

Kultura / Umjetnost | 29. 08. 2013. u 12:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom filma "Gangster te voli", Nebojše Slijepčevića, sinoć je u kinu "Borak" u Širokom Brijegu svečano otvoren program u konkurenciji 14. Mediteran Film Festivala.

Čast službenog proglašavanja Festivala otvorenim pripala je načelniku Širokog Brijega Miri Kraljeviću, dok su se uz njega na ceremoniji otvaranja prisutnima obratili i predsjednik Uprave HT Eroneta kao generalnog sponzora festivala Stipe Prlić, predstojnica Ureda Hrvata izvan Republike Hrvatske Darija Krstičević, te Ilaria Ragnoni, izaslanica Veleposlanstva Italije u BiH.

Uz svečani dio, u kojem je direktor festivala Tomislav Topić uručio i MFF projektor prošlogodišnjem dobitniku druge nagrade žirija Sergiu Oksmanu, za film 'Priča o Modlinovima', prepunoj dvorani kina "Borak" predstavila se i ekipa filma "Gangster te voli", čiju je priču kao i protagonista filma, bračnog posrednika Nedjeljka Babića publika prihvatila s oduševljenjem.

Treću večer festivala obilježila je i projekcija filmova iz programa domaćih autora, "U potrazi za očevim grobom" don Pavla Crnjca i "Pacijent" Zdenka Jurilja, kao i film u konkurenciji "Venecijanski sindrom".

U natjecateljskom programu Mediteran Film Festivala, koji traje do 31. kolovoza, sudjeluju 22 filma, dok će u programu van konkurencije uz dokumentarni film "Tsunami Attack (The power of Rock n' Roll)" biti prikazani i igrani filmovi 'Obrana i zaštita' i 'Kauboji', priopćeno je iz HT Eroneta.

Kopirati
Drag cursor here to close