NV galerija

'U provinciji uma' - U Širokom Brijegu otvorena izložba fotografija Marine Ćorić

U 20 izloženih radova Marina Čorić otvoreno i iskreno prikazuje više lica svoje osobnosti i različita emocionalna stanja, te time uspostavlja otvorenu komunikaciju s promatračima.
Kultura / Umjetnost | 09. 07. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 8. srpnja,  je u NV galeriji u Širokom Brijegu, otvorena izložba umjetničkih fotografija 'U provinciji uma' zadarske umjetnice Marine Čorić.

Akademska slikarica diplomirala je slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu 2017. u klasi izv.prof. Dragane Nuić-Vučković, te se uz slikarstvo bavi i umjetničkom fotografijom.

Tema njezinih radova je autoportret, o čemu je na otvaranju izložbe govorila povjesničarka umjetnosti Marija Zelenika. U 20 izloženih radova Marina Čorić otvoreno i iskreno prikazuje više lica svoje osobnosti i različita emocionalna stanja, te time uspostavlja otvorenu komunikaciju s promatračima.

Slikarica je dobitnica nagrade „Privatno i javno“ 2017. na istoimenoj međunarodnoj izložbi Udruge likovnih umjetnika En Face, te je ova izložba i najava iste ovogodišnje XVII. izložbe u Širokom Brijegu.

Izložba u NV galeriji ostaje otvorena do 10. kolovoza 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close