Poslastica za sve ljubitelje umjetnosti

U Neumu ste? Ovo ne želite propustiti

Tijekom subote pa sve do nedjelje navečer Muzej i Galerija Neum stalno su otvoreni za posjetitelje, a ulaz je BESPLATAN.
Kultura / Umjetnost | 02. 07. 2022. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

XXIII. Umjetnička kolonija "Neum 2022." otvorena je u petak u Neumu.

Tradicionalni je ovo događaj koji svake godine u Neumu okupi brojna umjetnička imena, a iza sebe ostavi kvalitetna umjetnička djela.

Ove godine je svečano otvaranje Umjetničke kolonije 2022. bilo upriličeno u dvorištu crkve Gospe od Zdravlja, uz Muzej i Galeriju Neum.

Foto: Neum online / XXIII. Umjetnička kolonija "Neum 2022." 

U prekrasnom i svečanom ambijentu ovogodišnju Umjetničku koloniju otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić, koja se zahvalila na organizaciji ovog događaja koji se nalazi u sklopu Neumskog ljeta 2022. Posebnu zahvalu je uputila župniku don Mladenu Šutalu, ali i brojnim volonterima bez kojih svega ovoga ne bi bilo, piše Neum online

Kao domaćin, župnik i ravnatelj ustanove Muzej i Galerija Neum, nazočnima se obratio i don Mladen Šutalo. Zahvalio je svima na dolasku, a na poseban način umjetnicima koji će kroz ova tri dana boraviti u Neumu i ovdje stvarati svoja umjetnička djela. Na samo njemu svojstven način blagoslovio je ovaj događaj i sve koji na bilo koji način sudjeluju i pridonose održavanju ove tradicije u Neumu.

Foto: Neum online / XXIII. Umjetnička kolonija "Neum 2022." 

Za ugodnu atmosferu kroz glazbene note pobrinuo se Leon Lasić iz Mostara koji je svojim izvedbama obogatio večerašnji program.

Program Umjetniče kolonije nastavio se u subotu, kada su umjetnici u crkvenom dvorištu slikali i stvarati nova umjetnička djela. Tijekom subote pa sve do nedjelje navečer Muzej i Galerija Neum stalno su otvoreni za posjetitelje, a ulaz je BESPLATAN. Iskoristite ovo i upoznajte bogatu umjetnost i povijest koje ovo mjesto krije.

Kopirati
Drag cursor here to close