Izložba

Svijet mašte u ciklusu slika i printeva Medine Dedić

''Riječ je o ciklusu slika i printeva kojima umjetnica mašta svoj svijet, koristeći elemente mistike i psihodelije. Njenu preokupaciju i zaigranost portretom nadopunjuje kolorit kojim se spretno igra i dočarava portrete zagonetnih izraza lica''
Kultura / Umjetnost | 24. 09. 2018. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem osnaživanja i afirmiranja mladih autorica, WomEmpower festival u Mostaru, predstavio je prvu samostalnu izložbu Medine Dedić iz Mostara.

''Riječ je o ciklusu slika i printeva kojima umjetnica mašta svoj svijet,  koristeći elemente mistike i psihodelije. Njenu preokupaciju i zaigranost portretom nadopunjuje kolorit kojim se spretno igra i dočarava portrete zagonetnih izraza lica'', naveli su organizatori.

Foto: Bljesak.info / Prva samostalna izložba Medine Dedić iz Mostara

'Dati vjetar u leđa mladim autoricama i motivirati ih da u budućnosti aktivno izlažu, stvaraju i surađuju s nama na festivalima, jedna je od naših glavnih misija'', rekli su iz organizacijskog tima festivala.

Izložbu je upotpunio i glazbeni program koji je kreirao mladi producent Haris Milavić.  

Medina Dedić učenica je Srednje ekonomske škole, koja je aktivna u lokalnoj zajednici kroz brojne umjetničke i kulturne projekti za mlade. Jedan od njih je i Street Arts Festivala u sklopu kojeg je oslikavala murale i vodila radionice s štićenicima Dječjeg doma u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / 
Kopirati
Drag cursor here to close