Promocija dizajna

Studenti Akademije likovnih umjetnosti organiziraju prvi SOS Dizajn festival

Kultura / Umjetnost | 12. 10. 2012. u 12:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi SOS Dizajn festival (Studenti organiziraju Sarajevo dizajn festival) biti će održan od 31. listopada do 4. studenog u Sarajevu, čiji su osnivači studenti Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Sanja Planinić, Ena Mulavdić, Fedža Lukovac i Đorđe Jovanović.

„SOS Dizajn festival kao edukativno, izložbenu manifestaciju organizirali smo radi promocije dizajna u našem društvu i povezivanja s mladim i iskusnim dizajnerima u regiji i svijetu“, rekla je za Fenu Ena Mulavdić.

Želja nam je, dodaje, da omogućimo nastavak obrazovanja, priliku da razmjenjujemo svoja znanja i iskustva s kolegama, a da društvu skrenemo pozornot na sve veći i sve prisutniji značaj dizajna u sadašnjem vremenu.

Na prvom SOS Dizajn festivalu publika će imati priliku da prisustvuje predavanjima, radionicama, izložbama i PechaKucha noćima.

„Predavači na festivalu su: Mirko Ilić (SAD), Dejan Kršić (HR), Davor Bruketa i Nikola Žinić (HR), Numen/For Use (HR/A), Feđa Vukić (HR), Dejana Kabiljo (A), Slavimir Stojanović (SRB), Boštjan Botas Kenda (SLO) i Rational International (HR)“, istaknula je Sanja Planinić, koja je zaslužna za vizualni identitet festivala.

Također, na prvim SOS radionicama studenti - sudionici će imati priliku raditi s priznatim dizajnerima iz regije i inozemstva, među kojima su Mirko Ilić (SAD), Numen/For Use (HR/A), Dejana Kabiljo (A), Davor Bruketa i Nikola Žinić (HR), te Slavimir Stojanović (SRB).

Tijekom festivala, kazao je Lukovac, bit će predstavljene dvije izložbe: Slavimir Stojanović, Poster Art u Umjetničkoj galeriji BiH i izložba radova PechaKucha Night sudionika u art kinu Kriterion.

„PechaKucha noći su neformalna i zabavna okupljanja gdje kreativni ljudi razmjenjuju i prikazuju svoje ideje, projekte i radove, a sve putem jednostavnog formata prezentacije 20x20“, kaže Jovanović.

Studenti odsjeka grafičkog i produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, koji su inicijatori prvog SOS Dizajn festivala pozivaju istinske zaljubljenike dizajna da uživaju u ovoj četverodnevnoj manifestaciji, koja će se održavati u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti, kina Meeting point, art kina Kriterion i Umjetničke galerije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close