Umjetnost

Street Arts Festival Mostar od 7. do 13. rujna

Festival se implementira ispred Udruženja ''For A'' uz partnersku podrška OKC Abrašević, LDA Mostar i NDC Mostar.
Kultura / Umjetnost | 02. 09. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival Mostar dolazi na pozornicu pod otvorenim nebom i priprema svoje deveto izdanje s umjetnicima iz Bosne i Hercegovine i Srbije koje će se službeno održati od 07.09. do 13.09. 2020. godine.

Prije nekoliko dana Mostar je bio domaćin street art umjetniku iz Beograda Andreju Žikiću Artezu koji je oslikao mural velikih dimenzija u Šantićevoj ulici, a također su svoju instalaciju u Cernici radile kiparica Arleta Čehić i arhitektica Soraja Ćehić iz Mostara. Intervencije ovih autora su bile uvertira u nadolazeći Festival koji će svoju umjeničku produkciju realizirati na ulicama širom grada.

Foto: Bljesak.info / Mural u Šantićevoj ulici

''Dali smo svoj maksimum da ovogodišnju ediciju realiziramo u što sigurnijim uvjetima te da na koncu imamo kvalitetnu produkciju. Iako nećemo moći ugostiti umjetnike iz zapadne Europe i svijeta zaista će nam biti zadovoljstvo posvetiti se domaćim i regionalnim umjetnicima'', navode iz organizacijskog tima.

Naglašavaju kako imaju i značajnu podršku i participaciju volontera, nevladinih organizacija , profesionalaca srodnih struka i mladih ljudi koji su prepoznali ovu cijelu priču i kao priliku za vlastito usavršavanje.

''Street Arts Festival Mostar ima ulogu i svojevrsnog urbanog i artikuliranog odgovora na pitanja modernog društva. Osim estetizacije javnog prostora, bavljenja likovnošću, arhitekturom i svim ostalim srodnim kategorijama iz konteksta street art kulture i vizualne umjetnosti, dokumentira se vrijeme u kojem živimo te doprinosi vrijednostima i dobrim osobinama vlastitih i zajedničkih života.''

Festival se implementira ispred Udruženja ''For A'' uz partnersku podrška OKC Abrašević, LDA Mostar i NDC Mostar.

Iako je program Festivala prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, zanimljivog sadržaja neće nedostajati. Planirane su tri interaktivne radionice, dvije izložbe uz oslikavanje brojnih gradskih pročelja zgrada.

''Ovogodišnje aktivnosti zamišljene su na otvorenom i uz ograničen broj posjetitelja. U vremenu kakvo je današnje, prije svega moramo biti odgovorni te i ovim putem napominjemo sve naše goste i volontere da se pridržavaju propisanih higijenskih mjera. Međutim, pozivamo i drage sugrađane da ove preostale tople ljetne večeri iskoriste u šetnji kroz uličnu galeriju i uživaju u najnovijim dodatcima te na taj način i oni budu dio devetog izdanja Street Arts Festivala.''

Realizacija će biti omogućena uz donatorsku podršku Fonda otvoreno društvo u BiH, Grada Mostara, Njemačke Ambasade u Sarajevu i Vijeća mladih Grada Mostara, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close