Family online art

Najavljeno otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala Sarajevska zima

Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala "Sarajevska zima".
Kultura / Umjetnost | 07. 02. 2021. u 16:53 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala "Sarajevska zima", javlja Anadolu Agency (AA).

Performans je održan uz sudjelovanje sportista, vitezova iz Jajca i plesača u "Čarobnom gradu" koji su privukli veliku pažnju građana.

Povorku je predvodio direktor Festivala Ibrahim Spahić, najavivši početak novog festivalskog izdanja čija je temeljna poruka mir, suživot i gradnja mostova razumijevanja.

Foto: Elman Omić - Anadolu Agency / Vitezovi iz Jajca

Svečanost otvaranja Festivala bit će upriličena 8. veljače u Narodnom pozorištu Sarajevo uz sudjelovanje vrhunskih sarajevskih umjetnika.

Ovogodišnji Festival "Sarajevska zima", koji će biti održan od 7. veljače do 21. ožujka pod motom "Family online art", bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja skladatelja Astora Piazzolle, 700 godina smrti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija.

Program Festivala bit će realiziran u suradnji s bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu s epidemiološkim okolnostima u galerijama, kazališnim, koncertnim i kino dvoranama.

Kopirati
Drag cursor here to close