Damir Mumbašić

Retrospektivna izložba i art show u Mostaru

Događaj je zamišljen kao druženje za sve generacije gdje neće nedostajati kreativnosti i vizualnog nadahnuća.
Kultura / Umjetnost | 23. 01. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Rezon-platforma Street Arts Festivala Mostar najavljuje događaj kojim će otvoriti ovogodišnju umjetničku sezonu. Riječ je o konceptu objedinjuje retrospektivnu izložbu i art show u potpisu Damira Mumbašića Damca, umjetnika iz Mostara s trenutnom adresom u Berlinu.

Održat će se u četvrtak, 26. siječnja 2023. od 19:00 do 23:00 sata u prostorijama Udruge Rezon na adresi Kneza Mihajla Viševića Humskog 57.

Izložba sadrži slike koje su nastale u periodu od 2008. - 2022. godine i koje su dio umjetnikove privatne kolekcije u Mostaru. Prostor će također biti preobražen u atelje u kojem će Mumbašić stvarati pred publikom i gdje će se odvijati prateći video i muzički segment koncepta.

Foto: PR / Damir Mumbašić

Događaj je zamišljen kao druženje za sve generacije gdje neće nedostajati kreativnosti i vizualnog nadahnuća.

Damir Mumbašić rođen je 1980. godine u Mostaru gdje je završio likovnu školu i diplomirao likovnu umjetnost. Godinama je zadržao prepoznatljiv slikarski izraz koji često kombinira i sa crtačkim vizurama svog graffiti stila. Sudjelovao je na brojnim grupnim internacionalnim izložbama i održao 14 samostalnih u regiji i inozemstvu. Jedan je od rijetkih autora iz Mostara koji eksperimentira i u sferi street arta, a s obzirom da je umjetnost jedini njegov životni poziv kontinuirano razvija svoje stvaralaštvo i teži ka novim idejama i eksperimentima. Ovom izložbom želi se obratiti domaćem kulturno-umjetničkom društvu da bi se prisjetili njegovog rada s obzirom da dugo nije izlagao u rodnom Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close