Kreativne terapije

Predstavljeni radovi pacijenata s Klinike za psihijatriju u Mostaru

Na izložbi su predstavljene brojne rukotvorine, od nakita, slika, grafika, keramičkih, pletenih i ostalih eksponata
Kultura / Umjetnost | 19. 12. 2017. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarno prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, na kojoj su prikazani njihovi radovi nastali u sklopu radno-okupacione terapije, upriličena je utorak u Mostaru.

Na izložbi su predstavljene brojne rukotvorine, od nakita i slika do grafika, keramičkih, pletenih i ostalih eksponata.

Foto: Bljesak.info / Na izložbi su predstavljene brojne rukotvorine, od nakita i slika do grafika, keramičkih, pletenih i ostalih eksponata.

Izložba se tradicionalno održava sedmu godinu za redom, a cilj je izložbe prikazati radove izrađene raznim umjetničkim tehnikama i prikupiti financijska sredstva za nabavu potrošnog materijala za nastavak rada u radno-okupacionoj terapiji.

Predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. Miro Klarić kazao je kako se na izložbi mogu kupiti uratci koje su ručno napravili pacijenti spomenute klinike, a riječ je o suvenirima i ukrasima s detaljima nadolazećih blagdana.

Foto: Bljesak.info / Predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. Miro Klarić 

Ocijenio je kako se radovi izrađuju preko godinu dana te da je svim pacijentima ponuđeno da sudjeluju u radno-okupacijskoj i kreativnoj terapiji.
 
Terapeut Klinike za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru Damir Bošković istaknuo je kako se iz radova može vidjeti koliko njihovi pacijenti imaju bogat, iskren i prelijep unutrašnji svijet.

Foto: Bljesak.info / Izložba se tradicionalno održava sedmu godinu za redom

Dodao je kako je osnovni zadatak terapeuta da istraže i obogate njihovu unutarnju ljepotu te da ih ujedno pripreme za izlazak vani.  

Foto: Bljesak.info / Sredstva koja se skupe, idu za nabavu potrošnog materijala za iduće radionice
Kopirati
Drag cursor here to close