projekt edukacija

Predstavljene 'Projekt priče' - izložba nakon edukacije s predstavnicima Phillips Collection muzeja

Kultura / Umjetnost | 25. 10. 2015. u 21:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inače, u Mostaru su u razdoblju od 21. do 25. listopada predstavnice Phillips Collection muzeja iz Washingtona, Rachel Goldberg i Andrea Neighbors, realizirale niz radioničarskih aktivnosti u suradnji s učenicima, štićenicima i nastavnicima/pedagozima osnovnih i srednjih škola IV Osnovna škola Mostar, Srednja škola likovnih umjetnosti "Gabrijel Jurkić" Mostar, Dječji dom ''Egipatsko selo'' - Mostar, kao i za umjetnike u usponu.

''Večeras smo otvorili zložbu koju smo simbolično nazvali 'Projekt priče', a koju smo radili svi  zajedno. Riječ je zapravo o projekt edukaciji koja se izvodi preko dinamičnog gledanja izložbi. Išli po osnovnim i srednjim školama i radili smo s učenicima i umjetnicima u usponu, pokazivali smo kolekciju slika afro američkog moderniste Jacoba Lawrencea s nazivom Migration Series (iz stalne postavke muzeja Phillips Collection) koja je nažalost i danas vrlo aktualna tema. Svi polaznici ovih radionica reagirali su na to i zatim su svojevoljno radili narativne reakcije na izložbu, te slikali, a njihov rad je večeras prezentiran'', rekao je za Bljesak.info Ronald Panza, koordinator projektnih aktivnosti.

Aktivnosti Phillips Collection muzeja iz Washingtona u Bosni i Hercegovini realizirao je OKC Abrašević pod pokroviteljstvom Američkog veleposlanstva u BiH.

Nakon Mostara, predstavnice Phillips Collection muzeja iz Washingtona održat će radionice i u Trebinju u razdoblju od 26. do 28. listopada 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close