Otvorenje izložbe Progovara(j)mo
Najavljujemo

Otvorenje izložbe Progovara(j)mo

Kultura / Umjetnost | 20. 09. 2021. u 09:01 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzej ratnog djetinjstva otvara privremenu izložbu ''Progovara(j)mo'' (Speaking Out), kroz koju će biti predstavljena iskustva žena iz nekoliko bh. gradova koje su preživjele ratno seksualno nasilje, te djece rođene zbog rata.

Izložba će biti postavljena u Centru za kulturu Mostar od 20. 9. do 27. 9, te otvorena za javnost svakim danom u terminu od 11 do 19 sati, uz besplatan ulaz.

Prvotno predstavljena u Sarajevu povodom Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu, izložba je realizirana u suradnji s Međunarodnom organizacijom za migracije u BiH (IOM), Udruženjem Zaboravljena djeca rata, Fondacijom Krila nade, Udruženjem PSIHOLAB, te uz podršku Britanske ambasade u BiH.

Svečano otvorenje izložbe „Progovara(j)mo“ bit će upriličeno u ponedjeljak, 20. 9. 2021. godine, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Mostar (Rade Bitange 13).

Na otvorenju izložbe prisutnima će se obratiti predstavnici Muzeja ratnog djetinjstva i partnera, te predstavnica preživjelih žena sudionica u izložbi, kao i grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close