Šesto izdanje

Otvorena Likovna kolonija Borovica u Varešu

Otvorenje izložbe osvježili su mladi članovi nevladine organizacije "Moja prva nota" s unplugged koncertom na samom šetalištu.
Kultura / Umjetnost | 10. 09. 2020. u 12:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Otvorena Likovna kolonija Borovica u Varešu

Selektivnom jednodnevnom izložbom "Bobovac očima suvremenih umjetnika" na šetalištu pored stare vereške crkve u srijedu je otvoreno šesto izdanje Likovne kolonije Borovica.

U ime organizatora izložbe, UG "Naš dom Borovica" i JU "Centar za kulturu i edukaciju Vareš", na samom otvaranju prisutnima se obratio voditelj i urednik Kolonije Stjepan Šimić Pepi.

''Tijekom sljedećih tjedana posvetiti ćemo se izradi grafičke mape kolonije i akciji "Canvas Trip". Radi se o "plutujućem platnu" koje će svoj put graditi od ateljea do ateljea unutar Bosne i Hercegovine. Kolege umjetnici preuzimat će platno jedni od drugih, dorađivati ga i konačni njegov izgled, zajedno s mapom, planiramo prezentirati na kraljevskom gradu Bobovcu u tjednu obilježavanja smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosača, od 20. do 25. listopada 2020. godine'' – kazao je Šimić.

Otvorenje izložbe osvježili su mladi članovi nevladine organizacije "Moja prva nota" s unplugged koncertom na samom šetalištu.

Otvorenju je prisustvovao i načelnik općine Zdravko Marošević, koji je dao punu podršku ovom kulturnom događaju, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close