Tradicija

Otvorena izložba: Po 16. put organizirano Anale crteža BiH - grand prix Mostar

Kultura / Umjetnost | 28. 12. 2013. u 20:57 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem 2013. godine Mostar je postao bogatiji za još jednu izložbu, a ovaj put riječ je o 16. Analu crteža BiH - grand prix Mostar'.

Ova izložba predstavlja sada već tradicionalnu godišnju smotru BiH crteža, koja je ove godine otvorena sa zakašnjenjem zbog trenutne političke situacije u Gradu Mostaru, a koji je pokrovitelj izložbe.

Izložba je organizirana u suradnji Udruženja likovnih umjetnika BiH i Centra za kulturu iz Mostara. ULUBiH je donio odluku da se ova izložba zbog svog velikog značaja mora održati iako Grad Mostar nije osigurao sredstva za njenu realizaciju, kao ni podmirio sve troškove prošlogodišnjeg Anala crteža BiH.

Zbog ove situacije izostali su i gosti - umjetnici iz drugih gradova BiH, a čitava manifestacije je bila skromnija. Prisutnima su se obratili direktorica Centra za kulturu Jelka Kebo i glumac HNK Robert Pehar koji je rekao kako žiri neće proglašavati najbolje radove, sve dok Grad Mostar ne obavi svoj dio posla.

Ovim je bačena još jedna mrlja na kulturni život u gradu na Neretvi, kao i na ovu manifestaciju koja je jedna od rijetkih koja se održava baš u ovom gradu, a od državnog je značaja.

Kopirati
Drag cursor here to close