Vesna Vuga Sušac

Mostarska umjetnica se predstavila u Bugojnu

U Bugojnu otvorena izložba radova mostarske umjetnice
Kultura / Umjetnost | 22. 12. 2017. u 15:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 / Foto: Ilustracija

Bugojanski umjetnik Antonio Džolan otvorio je sinoć u Umjetničkoj galeriji KSC-a u tome gradu izložbu umjetničkih dijela mr.art. Vesne Vuga Sušac iz Mostara.

Prisutne je u ime KSC-a pozdravio Vahid Duraković, kazavši da je ovaj kulturni događaj dogovoren prije godinu dana, kada je poznata mostarska umjetnica bila članica Žirija na Bugojanskom likovnom bijenalu.  

''Ova postavka instalacija je neko moje promišljanje i osvrt na sadašnje stanje u suvremenom društvu, na poremećaje i iskvarene vrijednosti, ogoljelost čovjeka, lažne šljokice i sjaj, koji su bezvrijedni'', kazala je autorica izložbe.

Dodala je da su neke njene instalacije iz 2014. poklonici umjetnosti ranije vidjeli na zajedničkoj izložbi skupine "IN FACE",  te da postavku u Bugojnu čine radovi nastali prošle i ove godine.  

Vesna Vuga Sušac je 2000. diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta Mostar u Širokom Brijegu, u klasi prof. Nikole Vučkovića. Godine 2011. završila je postdiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo, u klasi prof. Mustafe Skopljaka.

Do sada se predstavila s pet samostalnih izložbi, te izlagala djela na više grupnih i selektivnih izložbi. Učesnica je mnogih likovnih kolonija i humanitarnih izložbi, i dobitnica više stručnih nagrada za kiparstvo i crtež.

Članica je Udruge likovnih umjetnika BiH i skupine "IN FACE", u čijoj je organizaciji i upriličena izložba u Umjetničkoj galeriji u Bugojnu. Radi kao predavač na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close