Knjižara Ivo Andrić

Mostar: Rasplesan roman i fascinacija u fotografiji

''Ja sam' je rasplesan, veličanstven i dirljiv roman u kojem Uzunović doslovno emotivno ubija čitatelja'', napisala je Pogačnik.
Kultura / Umjetnost | 20. 12. 2021. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba fotografija Miodragan Spasojevića - Štrika pod nazivom ''Obala'' s početkom u 18 sati i predstavljanje romana "Ja sam" Damira Uzunovića u 19 sati bit će upriličeno u četvrtak, 23. prosinca, u mostarskoj knjižari ''Ivo Andrić''.

Roman ''Ja sam'', o kojem će s autorom razgovarati Nedžad Maksumić, kako to napisa Jagna Pogačnik, ''raste i sazrijeva skupa sa svojim pripovjedačem, i od kraćih štikleca iz djetinjstva, preko uvjerljivih mladalačkih epizoda, prerasta u remek-djelo zrelog pisca, njegove poetike, svjetonazora i posvemašnjeg prelijevanja vlastitog 'ja' s onim 'ja' koje je izgovoreno na kraju života''.

''Ja sam' je rasplesan, veličanstven i dirljiv roman u kojem Uzunović doslovno emotivno ubija čitatelja'', napisala je Pogačnik.

Kad je u pitanju ''Obala'', prof. dr. sci Besim Spahić kaže kako je tu riječ ''o briljantno izraženoj fascinaciji živom obalom/obalom života i smrti, kroz vrhunske fotografije vrsnog umjetnika Miodraga Spasojevića Štrike''.

''To je oda Mediteranu i Autorovoj fascinaciji Obalom'', kaže Spahić.

Inače, Miodrag Spasojević Štrika rođen je 1961. u Mostaru.

Nakon Gimnazije u Ljubuškom završio je studij grafičkog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1990. godine. Član je ULUPUBiH-a od 1996. godine i ima status istaknutog umjetnika.

Dizajnira u svim oblastima grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, a ističe se dizajnom vizualnih identiteta mnogih poduzeća, institucija i manifestacija.

Damir Uzunović, rođen je 1965. u Sarajevu, je bosanskohercegovački književnik.

Objavio je tri knjige pjesama. 'Brod sa talismanom', 'Mađioničar' i 'Ljudi i ptice' te knjigu priča 'Kesten - drugačije izdanje'.

Voditelj je izdavačke i knjižarske kuće Buybook od 1996. gdje radi kao urednik.  

Poezija i proza mu je objavljivana na engleskom, francuskom, turskom i slovenskom jeziku. Živi i radi u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close