Centar za kulturu

Mostar: Otvorena prva samostalna izložba Lamije Brkić

Mlada umjetnica se predstavila s tridesetak radova, a najčešći motivi na njenim slikama su pejzaži, cvijheće i mrtva priroda.
Kultura / Umjetnost | 20. 12. 2022. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak večer u mostarskom Centru za kulturu je u okviru ciklusa ''Trebao mi je neki novi početak'', otvorena prva samostalna izložba Lamije Brkić.

''Mlada umjetnica se predstavila s tridesetak radova, a najčešći motivi na njenim slikama su pejzaži, cvijheće i mrtva priroda dok od tehnika nalazimo akril, gvaš, ulje na platnu, akvarel…'', priopćio je Centar za kulturu Mostar.

Foto: Centar za kulturu / Prva samostalna izložba Lamije Brkić

Dario Terzić, urednik kulturnih programa Centra za kulturu je istaknuo kako je ovo posljednja ovogodišnja izložba u okviru ciklusa ''Trebao mi je neki novi početak'', koji će biti nastavljen sljedeće godine i to grupnim izložbama kao što su ona povodom Osmog marta, međunarodnog dana žena, i dječjom izložbom koja će označiti početak proljeća.

Lamija Brkić je rođena 1998. godine u Sarajevu. U svom rodnom gradu je završila Gimnaziju te na Internacionalnom Univerzitetu diplomirala Vizualnu umjetnost i komunikacijski dizajn.

Kopirati
Drag cursor here to close