Austrija

Monetova djela na izložbi u Beču predstavljena najsavremenijom digitalnom tehnologijom

Jedinstven izložbeni koncept, realiziran najsuvremenijom tehnologijom, posjetitelja vodi na putovanje kroz prošlost i stvaralaštvo jednog od najvećih umjetnika proteklog stoljeća.
Kultura / Umjetnost | 11. 11. 2022. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bečkoj dvorani Marx Halle trenutno su izložene digitalne instalacije čuvenog francuskog slikara Claudea Moneta (1840. – 1926). Nakon Berlina i njemačkog grada Mühlheima an der Ruhr i u glavnom gradu Austrije posjetom multimedijalne izložbe „Monetov vrt“ moguće je naučiti više o ovom impresionističkom umjetniku.

Jedinstven izložbeni koncept, realiziran najsuvremenijom tehnologijom, posjetitelja vodi na putovanje kroz prošlost i stvaralaštvo jednog od najvećih umjetnika proteklog stoljeća. Instalacije i projekcije u kombinaciji s muzikom prikazuju djela i bogat svijet boja iz dosad neviđene perspektive, a Monetovo stvaralaštvo čine živim i opipljivim.

„Zadatak umjetnika je da predstavi ono što se nalazi između objekta i umjetnika, naime ljepotu atmosfere”, govorio je Monet.

Foto:Philipp Lipiarski / Monetova djela na izložbi u Beču predstavljena najsavremenijom digitalnom tehnologijom

Na prvoj stanici izložbe može se istražiti Monetov atelje. Posjetitelji mogu uroniti u svijete njegove percepcije, tehnike slikanja i koncept umjetnosti te na nov način doživjeti središnje teme poput svjetla, sjene, vjetra i vode kao reflektirajuće površine.

Sljedeća stanica je Monetov vrt, svjetski poznat vrt u mjestu Giverny u Normandiji. Zatim se može vidjeti most koji vodi do Monetove kuće u kojoj je postavljena velika interaktivna zidna instalacija.

Vrhunac izložbe čini izbor Monetovih najpoznatijih umjetničkih djela poput, „Dame u zelenoj haljini” predstavljenih na jedinstven način. Promatrač se nalazi usred slika i postaje dio scenografije, a umjetnička djela su u interakciji s njim.

Izložba ostaje otvorena do 22. siječnja 2023.

Kopirati
Drag cursor here to close