Street Arts Festival

Martha Cooper stiže u Mostar!

Kultura / Umjetnost | 31. 07. 2023. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Martha Cooper

Mostar će i ove godine biti centar urbane umjetnosti održavanjem dvanaestog po redu međunarodnog Street Arts Festivala Mostar koji će se održati od 26. kolovoza do 03. rujna 2023. godine.

Službena platforma ovog festivala, Udruga Rezon za ovogodišnju ediciju priprema produkciju koju će realizirati značajna imena regionalne i svjetske street art scene, a pored toga i bogat off program koji će okupiti specijalne goste.

Najavljeno je gostovanje fotoreporterke Marthe Cooper poznate po dokumentiranju ranih godina street art u New Yorku do danas i koja je tijekom svoje karijere surađivala s pionirima street art subkulture kao što su Keith Harring , Jean-Michel Basquiat, Donald Joseph White i brojni drugi.

U okviru festivalskog programa uz podršku Veleposlanstva SAD u BiH bit će održan program Artist Talk na kojem će gostovati Martha Cooper i poznata grafiterka iz Brooklyna Laidy Aiko.

"Velika je čast i rijetka prilika imati Marthu kao govornika na našem festivalu koja već četiri desetljeća fotografira underground kulturu i uličnu umjetnost širom svijeta. To je prva žena fotografkinja koja je počela raditi za New York Post, a njena knjiga Subway Art iz 1984. postala je poznata kao biblija grafita", kaže ovogodišnja menadžerica Street Arts Festivala -Saira Gilić.

Street Arts Festival Mostar neprestano se razvija tako da će i ove godine ponuditi jedinstven sadržaj.

Iz festivalskog tima također ističu kako već pripremaju monografiju, a čijoj će dokumentaciji doprinijeti i ekipa ovogodišnjih fotografa. Pored lokalne podrške Marina Margete i Marija Madune u goste stiže Ricardo Pereira iz Portugala i Marine Gregorie iz Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close