Jedna od boljih kolonija u BiH

Hercegovci se predstavili na likovnoj koloniji Jajce Art 2018.

Organizator likovne kolonije je JU Dom kulture Jajce, na čelu s direktoricom Smiljkom Brtan.
Kultura / Umjetnost | 30. 07. 2018. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjetnici iz Hercegovine ove godine su se predstavili na 3. likovnoj koloniji ''Jajce Art 2018.'' u Jajcu, koja se održavala od 24. do 27. srpnja.

Organizator likovne kolonije je JU Dom kulture Jajce, na čelu s direktoricom Smiljkom Brtan.

Unatoč negativnim komentarima i skeptičnosti pojedinih građana prema samom održavanju ovogodišnje kolonije, direktorica JU Doma kulture Jajce je, po svemu sudeći, više nego uspjela organizirati i održati jednu od boljih kolonija u BiH, kažu sudionici.

U razgovoru s umjetnicima o organizaciji i dojmovima, izdvajaju direktoricu Smiljku Brtan, te umjetnika i sudionika likovne kolonije, Borisa Ladana, kao izvanrednog domaćina, te se nadaju pozivu i slijedeće godine.

Sudionici likovne kolonije iz Mostara su Megi Kunštek, Matea Martinović, Željko Koren, Dario Pehar, Vladimir Ladan,  dok je iz Čapljine došao Ernesto Markota,  a iz Jajca je sudjelovao Boris Ladan.

 - Hercegovci sudjelovali na likovnoj koloniji Jajce Art 2018.

Umjetnici su imali priliku posjetiti kulturne znamenitosti Jajca i prekrasne prirodne ljepote, koje su zasigurno utjecale na njihovo stvaranje i inspiraciju.

Svoja djela su stvarali u JU Domu kulture Jajce.

Kolonija je završila otvaranjem izložbe nastalih radova u Staroj Kršlakovoj kući, koja je jedan od nacionalnih spomenika Jajca.

Uz vrhunsku izvedbu na klavijaturama, mladog jajčanina Josipa Budeša, izložbu je otvorila Smiljka Brtan, a prigodnim riječima prisutnima su se obratili načelnik općine Edin Hozan i Predsjednik općinskog vijeća Ivo Šimunović, koji su podržali i nastavit će podržavati kulturna događanja grada Jajca.

Kopirati
Drag cursor here to close