Izložba

'Lično' u Širokom Brijegu

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a "Lično" će po prvi put biti postavljena u Širokom Brijegu i ovom dijelu Hercegovine.
Kultura / Umjetnost | 28. 01. 2019. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 30. 1. 2019. godine, od 18 h, u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, bit će otvorena izložba portreta "Lično", nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, te će biti upriličeno javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a "Lično" će po prvi put biti postavljena u Širokom Brijegu i ovom dijelu Hercegovine.

 Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Tarik Rizvanović iz Stoca, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

 Izložba će biti otvorena za posjetitelje sedam dana.

Izložba je, do danas, bila postavljena u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci i prijedorskom Muzeju Kozare.

Izložba "Lično" podržana je kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Kopirati
Drag cursor here to close