U središtu grada

Spomenik dobio ukras: Slikar Ivo Dulčić u Čapljini od danas nosi badnjake

Čapljinci su se od prvog dana protivili postavljanju spomenika umjetniku koji nema nikakve veze sa Čapljinom.
Kultura / Umjetnost | 24. 12. 2017. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Spomenik Ivi Dulčiću u Čapljini dobio je badnjake

Netko od Čapljinaca odlučio se ove godine na Badnji dan dobro našaliti sa spomenikom slikara Ive Dulčića, koji u Čapljini stoji od 2008. godine.

Naime, nepoznata osoba stavila je Ivi Dulčiću u ''naramak'' badnjake, a internetom je počela kružiti fotografija kako je svrha spomenika Ivi Dulčiću u Čapljini da donosi badnjake.

Pročitajte još

Inače, Čapljinci su se od prvog dana protivili postavljanju spomenika umjetniku koji nema nikakve veze sa Čapljinom, pa i ne čudi ovakav revolt, a ovo nije prvi put da Čapljinci ismijavaju ovaj spomenik.

Unatoč brojnim protivljenjima spomenik je postavljen, a inicijator postavljanja bila je Zaklada kralja Tomislava Čapljina. Tada su mnogi mediji prenijeli kako je ''ulaganjem u Dulčićev spomenik Založba kralja Tomislava izašla u susret svome mentoru i meceni, profesoru Vjeki Boži Jaraku''.

Inače, o Zakladi kralja Tomislava u Čapljini, malverzacijama u ovoj organizaciji i o tome kako su se preko zaklade obogatili pojedini političari koji su i danas na vlasti pisao je prije pet godina Centar za istraživačko novinarstvo.

Foto. Facebook / Spomenik Ivi Dulčiću u Čapljini dobio je badnjake

 

Kopirati
Drag cursor here to close