Slike i crteži

Izložba Adija Karaila u mostarskom Centru za kulturu

Na ovoj se izložbi Karailo predstavlja slikama i crtežima koji su rađeni tradicionalnom tehnikom ulje na platnu, ali i koristeći se novim medijima u istraživanju mogućnosti i jednog i drugog izraza.
Kultura / Umjetnost | 21. 02. 2022. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba slika i crteža mladog i perspektivnog umjetnika Adija Karaila bit će otvorena u mostarskom Centru za kulturu, u srijedu, 23.2. s početkom u 19 sati. Na ovoj se izložbi Karailo predstavlja  slikama i crtežima koji su rađeni tradicionalnom tehnikom ulje na platnu, ali i koristeći se novim medijima u istraživanju mogućnosti i jednog i drugog izraza.

Polje interesiranja Adijevih djela je prikaz sadašnjosti, jednog trenutka, a kao glavni motiv njegovih djela je čovjek. Preispitujući motive iz naše svakodnevice, obični trenuci postaju tema umjetnikovih radova;  kroz raznolike medije on traži emociju i izraz ujedno otkrivajući nam nešto novo, neistraženo u već ustaljenim, dobro poznatim, životnim scenama.

Adi Karailo je rođen u Sarajevu 1990. godine. Završio je diplomski i postdiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku slikarstvo u klasi prof. Nusreta Pašića. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu kao najbolji student Akademije likovnih umjetnosti prvog i drugog ciklusa studija.

Pored samostalne izlagačke aktivnosti, sudionik je i brojnih kolektivnih izložbi i drugih kulturnih događaja u inozemstvu i u Bosni i Hercegovini. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Živi i radi u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close