19. Annale crteža BiH

Fuad Topčagić dobitnik nagrade Grand Prix ''Mostar 2017''

Savka Krčmar pobjednica je u kategoriji klasični crtež, Merima Ivković u kategoriji eksperimentalni crtež, dok je Grand Prix ''Mostar 2017'' dobio Fuad Topčagić.
Kultura / Umjetnost | 01. 11. 2017. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna izložba, 19. Annale crteža BiH, u srijedu navečer je svečano otvorena u mostarskom Centru za kulturu.

Ovom su prilikom dodijeljene i nagrade, tako je Savka Krčmar iz Sarajeva pobjednica u kategoriji klasični crtež, Merima Ivković iz Mostara pobjednica je u kategoriji eksperimentalni crtež, dok je Grand Prix ''Mostar 2017'' dobio Fuad Topčagić iz Sarajeva.

''Za mene je ovo zaista iznenađenje, znak da sam na pravome putu. Radovima dominira bijela boja, a motiv je kuća koju duže vrijeme pratim'', izjavila je za Bljesak.info dobitnica nagrade u kategoriji eksperimentalnog crteža Merima Ivković.

U konkurenciji za Grand Prix Mostara našlo se četrdesetak­ radova, koje je odabralo Umjetničko vijeće.

Senad Suljić, direktor Centra za kulturu podsjetio je da je saradnja sa Udrugom likovnih umjetnika BiH, počela prije 19 godina na inicijativu tadašnje direktorice Centra Jelke Kebo.

Nazočnima se obratio i Rašid Hadžović ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a koji je rekao kako ga raduje što se na ovaj način Mostar vraća na kulturnu scenu BiH, te je na kraju obraćanja izložbu proglasio otvorenom.

Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje 55 umjetnika sa svojim radovima.

Kopirati
Drag cursor here to close