Ana Naletilić

Element 22 – Umjetnost koja se nosi

Dobar je osjećaj, kaže za Bljesak.info Ana Naletilić, 'ubosti' misao nekome, doprijeti do ljudi, shvatiti ih, pustiti sebi da te shvate.
Kultura / Umjetnost | 30. 04. 2021. u 13:57 Gloria LUJANOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Širokobriježanka Ana Naletilić magistrica je grafike, likovna umjetnica, djelatnica tamošnje Franjevačke galerije, a odnedavno i osnivačica vlastitog brenda Element 22.

Što je Element 22, što ju je inspiriralo i pokrenulo da se kroz formu digitalnog crteža bavi čovjekom i svakodnevnim životom, ispričala je u razgovoru za Bljesak.info.

''Eksperimentiranje je za mlade umjetnike važna stvar jer se mogu okušati u različitim tehnikama, prepoznati što im najbolje leži, što i kako žele prenijeti'', kaže Ana Naletilić u razgovoru za naš portal.

“Slušati sebe, njegovati unutarnji osjećaj i, naravno, ne plašiti se izići iz tzv. komfort zone“, kazala je Naletilić za Bljesak.info.

Dukserice s printom autorskih likovnih radova

Sitotisak je prvi put upoznala za vrijeme studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu i od tada u njoj tinja ideja da bi voljela izrađivati majice na kojima su njeni likovni radovi, ali nije bilo ni prilika, vremena.

  / 

“Sve se to razvijalo u meni, a onda sam 2020. godine prelomila i počela ozbiljno razmišljati o realizaciji. Počelo je spontano, kao želja moje najbolje prijateljice i mene, te našeg stava da 'mi to želimo nositi'“, priča Naletilić.

Uslijedio je, potom, rad na skicama, biranje materijala, brendiranje, izrada, pa sve do sitnih detalja kao što su izrada deklaracija, pakiranje i slično.

“Pojavljivanje na društvenim mrežama potvrđeno je dobrim feedbackom i Instagram je postao platforma na kojima objavljujem većinu svojih radova. Tako je nastao brend Element 22“, kazala je.

Dobar je osjećaj, nastavlja Naletilić, 'ubosti' misao nekome, doprijeti do ljudi, shvatiti ih, pustiti sebi da te shvate.

Element 22 posvećen čovjeku i njegovom svakodnevnom životu

I zbog toga je glavni motiv njenih radova čovjek i njegov svakodnevni život.

“U svakom čovjeku nalazi se jedno cijelo bogatstvo iskustva, emocija, misli, trauma, mana i vrlina i koliko god smo različiti većinom proživljavamo slične stvari, a zajednički nazivnik svakog čovjeka je želja da bude shvaćen i prihvaćen. Od čovjeka bježimo, čovjeku se vraćamo“, objašnjava.

Voli riječi, dodaje, dobro posložene riječi, one koje pokreću i kojima smisao dajemo, osobito ako ih i sami proživim.

Na Instagramu brenda Element 22 koji Naletilić služi i kao platforma na kojoj je  stvorila, kako kaže, likovni dnevnik zapažanja i razmišljanja.

“Tamo objavljujem grafike, crteže, animacije, digitalne crteže koji mi je, trenutno, tehnički najbolji način na koji se želim likovno izraziti“, rekla je.

Dukserice i majice kratkih rukova s umjetničkim djelim u likovnom rukopisu Ane Naletilić moguće je naručiti preko Instagram i Facebook profila Element 22 gdje se nalaze sve potrebne informacije.

“Jako uživam u ovome i ulažem maksimalan trud, energiju i ljubav. Mislim da je i ovo moj osobni izlazak iz okvira. Raduje me vidjeti vlastite radove na nekom i zahvalna sam svima koji narudžbama postaju dio obitelji Element 22“, istaknula je Ana Naletilić za Bljesak.info.

 

Kopirati
Drag cursor here to close