Street Arts Festival

Deseta godina otkako je umjetnost prisutna na svakom koraku u Mostaru

Mostar će ulaskom u mjesec rujan postati otvorena pozornica fantastičnih umjetničkih intervencija i programa koji grad na Neretvi čine prepoznatljivim mjestom u street art zajednici širom svijeta.
Kultura / Umjetnost | 24. 08. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni Street Arts Festival Mostar koji ovog ljeta obilježava deset godina postojanja, će u predstojećem razdoblju biti domaćin umjetnicima iz USA, Argentine, Španjolske, Italije, Ekvadora, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tijekom održavanja 10. Street Arts Festivala Mostar u rujnu nastavlja se bogat program koji je i ove godine umjetnost približio svim građanima i građankama

Ova deseta godina festivala je započela aktivnostima još početkom ljeta, pa su tri renomirana umjetnika već dali svoj doprinos festivalu. Pored umjetničkih rezidencija Nikole Korija, NeSpoon i TKV organizirane su i dvije radionice za mlade, kako bi im i na taj način približili umjetničku kulturu, pa je tijekom lipnja mjeseca održana grafiti radionica koju je vodila STF Crew ekipa iz Sarajeva a u srpnju je održana skate park radionica koju su vodile arhitektice iz ForA udruženja, na kojoj je izrađen idejni projekt skate parka u Mostaru.

Mostar će ulaskom u mjesec rujan postati otvorena pozornica fantastičnih umjetničkih intervencija i programa koji grad na Neretvi čine prepoznatljivim mjestom u street art zajednici širom svijeta.

Ovaj umjetnički pokret koji su mladi aktivisti, umjetnici i kulturni radnici pokrenuli 2012. godine, tijekom deset godina izrastao je u ambiciozan projekt koji unaprjeđuje urbanu kulturu, suvremenu i javnu umjetnost. Ostvarena je najvažnija ambicija, a to je da se živa i progresivna umjetnost ''servira'' u život grada.

I ove godine potvrdit će svoj interdisciplinarni i internacionalni karakter te ponuditi novu perspektivu doživljaja grada gdje će biti oslikano dvanaest novih murala i niz manjih grafiterskih intervencija.

Također će biti upriličeno i prvo performerno izvođenje 3D mapinga Starog mosta kojim će se festival početi i nastaviti baviti multimedijalnom produkcijom.

Građani i građanke Mostara će pored mogućnosti da gledaju umjetnike na djelu, imati priliku da razgovaraju sa njima i uživaju u performansima i glazbenim događajima.

''Pozivamo sve zainteresirane da prate rad Street Arts Festivala Mostar i zajedno s organizatorima proslave deset godina rada i uspjeha u donošenju umjetnosti u svakodnevni život svih nas'', priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close